2 Eylül 2017 Cumartesi

Altindan sehir Viyana Gezi Öyküsü



Wiener Karlskirche / Karl Kilisesi Viyana
Viyana neden altindan bir sehirdi ? Kiliselerinin altindan süslemeleri bende Viyana nin altindan bir sehir oldugu hissi uyandirmisti. Kiliseleri ne yalan söyleyeyim, hep biraz kasvetli bulurdum. Ama Viyana kiliseleri cok farkliydi. Altin süslemeli saraylar icindeymis gibi hissettiriyordu. Viyana ya yakisir sekilde cok sasalilardi ve beyaz renkleriyle ferah bir havalari vardi.
Karl Kilisesi de, Aziz Stefan Katedrali de (Stephansdom) hayatimda gördügüm ve büyük ihtimal görebilecegim en güzel kiliselerdi.
Stephansdom / Aziz Stephan Katedrali

Stephansdom da oturdum bir aksam yalniz basima. Uzun uzun düsündüm. Unutamayacaginiz anlardan birini yasadiginizi farkedersiniz ya, iste öyle bir seydi..
 
Stephansdom / Aziz Stefan Katedrali

Viyana, müzeleriyle, tarihi eserleriyle, lüks alisveris sokaklariyla, tarihi tarzda otelleriyle, gercek bir turistik sehirdi. Ama en basta tam bir sanat sehriydi. Heryerde Mozart in izlerine rastlaniyordu. Bir de Sisi nin tabii ki :) Sanki Mozart ve Sisi hala yasiyordu ve biri ülkenin Krali digeri Kralicesiydi. Heryer onlarin figürlerinin, adlarinin oldugu hediyelik esyalar alabileceginiz dükkanlarla doluydu. Hala onlarin ekmegini yiyorlar diye düsünmekten kendimi alamadim :) Ünlü Viyana cikolatasi "Mozartkugel" i almadanda gitmedim Viyanadan tabii ki :)

Pastalar ve kahve tek kelimeyle muhtesemdi. Zaten Viyana  kafelerinin meshurlugunu bildigimden, özellikle onlari gözlemledim. Eger klise bir "Avrupa" hissi yasamak
isteniyorsa, hem zenginligi, hem kültürüyle, Viyana buna cevap olacak herhalde yegane Avrupa sehirlerindendir. Yas almis, önlüklü formalariyla, kibarca kahve servis eden hanimlarin oldugu bir kafede yedigim pastalari bir kere daha tatmak icin bile tekrar Viyana ya gitmek isterdim :)  
 
Viyana Kahve Pasta Kafe
           
Viyana Hofburg Sarayi, Wien Hofburg
  
Viyana Cadde Stephansplatz

Viyana Graben, Veba sutünü, Wien
 

Altindan sehir Viyana Gezi Öyküsü

Wiener Karlskirche / Karl Kilisesi Viyana Viyana neden altindan bir sehirdi ? Kiliselerinin altindan süslemeleri bende Viyana ...